За нас

Създадено през 1990 г., „Колибри“ е едно от първите частни издателства след политическите промени в България и прехода на страната към демокрация и пазарна икономика. През годините то се утвърди със своя безкомпромисен професионализъм и се нареди сред водещите издателства у нас. Днес „Колибри“ е бранд, популярен както в България, така и отвъд нейните предели. Издателството е официален представител на редица френски издателски къщи, специализирани в областта на обучението по френски език, сред които са Cle International, Hachette, Didier/Hatier и др. В дейността по книгоразпространение влизат заглавия от престижни френски издатели като Gallimard, Pocket, Livre de poche, J’ai lu, Fleurus, Casterman, Gründ, Larousse, Le Robert и др.

Безспорен е фактът, че „Колибри” е най-големият вносител и книгоразпространител в България на френска художествена литература, специализиран и в разпространение на учебна и учебно-помощна литература от Франция („Колибри” предлага одобрени от МОМН учебници и помагала по френски език): художествена проза за възрастни, детски и юношески четива, речници, албуми, специализирана, учебна и учебно-помощна литература. Издателството разполага с фирмена книжарница във Френския културен институт в гр. София, която предлага внушително разнообразие от френски заглавия от всички жанрове. Книжарницата е открита през 1993 г. от тогавашния Министър на културата и франкофонията Жак Тубон. През 2011 г. е обявена за Librairie francophone de référence. Член е на редица международни организации, работещи за популяризирането на френската книга по света. Изобилието от налична френска литература е приоритет на „Колибри” от самото създаване на книжарницата.

Днес тя разполага със собствен интернет сайт (www.livresfrancais.bg), реализиран със съдействието на френския център за книгата CNL. Това е първата интернет страница, изцяло посветена на френската книга в България. Идеята е да достигнем до българите от всички кътчета на страната, да помогнем на читателите, ползващи интернет, да си осигурят бързо и лесно книгите, които обичат. Само няколко бутона делят всяка налична френска книга от Вас - в рамките на три дни се осъществява доставка до Вашия дом или офис. В сайта се предлагат над 1500 продукта – той се отличава с уникална функционалност, навигация на два езика, лесен достъп до всички подкатегории. Стараем се да облекчим Вашия избор с препоръки, съвети, постоянно обновяване на базата данни и подчертаване на новостите и на най-интригуващите заглавия от един или друг жанр. Даваме достъп до различни начини на доставка и плащане с цел да улесним максимално своите клиенти. Предлагаме абонамент за бюлетин, чрез който да ви държим в течение на всички новости и интересни събития.

Понастоящем има в наличност над 1500 заглавия, сред които бестселъри  в световното книгоразпространение, класика, съвременна художествена литература, преводни и френски автори, двуезични издания (френски-български, френски-английски, френски-испански, френски-руски), учебници за изучаване на общ френски език, на бизнес френски, както и специализирани четива в областта на правото, медицината, хотелиерството и ресторантьорството. Можете да разгледате и закупите учебни материали за подготовка за изпитите DELF, DALF, TCF, адаптирани френски книги по нива за изучаващи френски език, френски тълковни и енциклопедични речници за деца и възрастни, двуезични и многоезични речници с българска адаптация,  граматики според съответното ниво на владеене на френски език, теория или практически помагала, помагала за интензивно усвояване на говорим френски с аудиоматериали, педагогически пособия в помощ на преподавателите по френски език, френски туристически гидове и карти на градове и държави и др.

Френската книгоиздателска индустрия е рай и за малките читатели, и за тийнейджърите. Това обяснява завидното жанрово разнообразие - предлага се богат асортимент от детска и юношеска литература и адаптирани книжки за деца според възрастовата категория. Друг акцент е литературата за възрастни: адаптирани издания на френски език за възрастни, френски и чуждестранни популярни автори и класици, бестселъри, покорили европейски и световни литературни класации, екранизирани творби, модерна литература: фантастика, фентъзи, криминални романи и трилъри, поезия, художествена литература, дамска проза, психология, кулинарни албуми, албуми за изкуство, туристически карти и гидове за различни градове и държави, респектиращо разнообразие от учебна и учебно-помощна литература, граматики, двуезични и многоезични речници, специализирана литература.
    
За любознателните читатели, за експертите и преподавателите, за всички, които търсят, но не могат да намерят конкретно заглавие, „Колибри” предлага възможност за индивидуални и колективни поръчки на литература от Франция, с предварителна справка относно цените и условията за доставка.

Желаем Ви приятни мигове с нашите книги!